Taroltak az osztrákok a 22-es Binnenyolle vitorlás Eb második napján Balatonfüreden

hirdetes

Binnenyolle vitorlás Eb második nap

Dávid Júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kontinensviadal második versenynapján három futamot rendeztek. Változó szélviszonyok és osztrák fölény jellemezte a napot. Az első három helyezett az osztrák Gubi, a honfitárs Poell valamint a német Zimmermann egység megtartották dobogós helyezésüket, csupán a sorrend módosult. Sajnos az egyetlen magyar egység továbbra is komoly technikai nehézségekkel küzd, így nem tudtak érvényes futamot vitorlázni, de ugyanígy járt az egyik osztrák csapat is.

binnenyolle eb

Binnenyolle Eb - 2. nap

A nap korán indult, mivel éjszaka megérkezett a várt hidegfront. Hajnalban több gondos hajótulajdonos jelent meg a hajójánál és ellenőrizte a yollékat. Minden rendben volt, de a szél nem csökkent, ezért parti halasztás mellett döntött a versenyrendezőség.


Dél körül gyengülni kezdett a szél, megérkeztek a felhők és vízre szállt a mezőny. A harmadik futam friss szélben zajlott, ahol két hajónak akadtak gondjai. Az egyik közülük sajnos a magyar egység volt, így ők a további két futamot nem is teljesítették. Az osztrák Niki Schreiber egység is kihagyta a későbbi futamokat. A harmadik futamot Michael Gubi és csapata nyerte meg, második helyen az előző napi összetettet vezető Matthias Poell, harmadiknak Peter Zimmermann futott be.

hirdetes

A negyedik futamban ugyanaz az eredmény született az első három helyezettet illetően. A szél továbbra is kitartott és 2-3,5 m/s-os szélben vitorláztak a hajók. Az ötödik futamra legyengült a szél és csak rövid vízi halasztás után sikerült elindítani . Itt jellemzőek voltak a nagy szélfordulók és szélerő változások. Ebben a nehéz futamban Matthias Poell nagy nehézségek árán megtartotta első helyét Michael Gubival szemben, a harmadik helyre Manfred Jacob érkezett. Azonban az összetettben két nap után Gubi átvette a vezetést és az eddig vezető Poell a második helyről várja a folytatást.

hirdetes

Az utolsó versenynapon egy  túraverseny vár a mezőnye, ami egy Tihany-kerülőnek felel meg. Ennek a futamnak az eredménye nem lesz kiejthető, és a végelszámolásnál beszámít az eredménybe.

 

Dávid Júlia
 

Forrás: Dávid Júlia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Munkapad

A munkapad egy sín, melyre a nagyvitorla alsó behúzócsigáját szerelik (=leitvágni). Tovább

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 134

Átlagos értékelés: 4.8