Merülj a kőbányai sörgyár alá - Kőbányai búvárkodás

hirdetes

Merülj a kőbányai sörgyár alá

Sz. D.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tudtátok, hogy lehet búvárkodni Kőbányán? Akik esetleg nem, csak képzeljék, el milyen érdekességeket rejthet a sörgyár alatti pincerendszer, ahová le lehet merülni. A képek és a videó láttán biztosan egy elképesztő élmény lehet és nem is kell messzire utazni érte csak a magyar fővárosba, és azon belül Kőbányára.

Sörgyár
SörgyárSörgyár

A sör készítéséhez a vizet kezdetben a pincerendszerből szivattyúzták, de a későbbiekben, ezt a tevékenységet itt megszüntették. Ennek következtében elsőként a mélyen fekvő járatokat árasztotta el a víz, majd szép lassan egyre nagyobb területet hódított meg magának.

SörgyárSörgyárSörgyár

Szenzációs élmény lehet egy, ilyen a külvilágtól teljesen elzárt területen búvárkodni. Méghozzá itt a magyar fővárosban az ország szívében és nem valahol messze idegenben. Rengeteg, olyan hely van Magyarországon, melyről szinte alig hall az ember és elképesztő élményeket nyújthat, mondjuk ez egy kicsit extrémebb eset, de biztosan vannak többen is, akik a hasonló kihívásokat szeretik.

hirdetes
Sörgyár

A 19. században rengetek követ bányásztak ki erről a területről, melyet a Citadella, a Mátyás –templom vagy éppen az Operaház építésénél használtak fel. A pincerendszert a későbbiekben Dreher Antal vásárolta meg, ahol nem csak sörkészítéssel kapcsolatos tevékenységeket folytattak, hanem II. világháború idején a hadipar szolgálatába is állították a területet és többek között motorokat állítottak el vadászgépekhez. Elképesztő, de a járatrendszer 32 kilométer hosszú.

hirdetes

 

Lapozz tovább és nézd meg a videót és a képeket a sörgyár alatti pincerendszerről!

SörgyárSörgyár

A búvárkodás, pár éve indult csak be a helyszínen. A víz hideg, 13-14 fokos csupán, viszont kristálytiszta, ami elképesztő élményt nyújthat a búvároknak, miközben felfedezik a kőbányai sörgyár alatti pincerendszer rejtelmeit, akár 30 méter mélységben is.  A helyet a merüléshez csak képzett búvároknak ajánlják.

SörgyárSörgyárSörgyár

SörgyárSörgyár

Forrás: forrás:www.bigblue.postr.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak. Tovább

Jorge Zarif

Jorge Zarif A fiatal Junior reménység Jorge Zarif mindössze 16 éves, mégis az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 4.9

utazás