Merülj a kőbányai sörgyár alá - Kőbányai búvárkodás

hirdetes

Merülj a kőbányai sörgyár alá

Sz. D.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tudtátok, hogy lehet búvárkodni Kőbányán? Akik esetleg nem, csak képzeljék, el milyen érdekességeket rejthet a sörgyár alatti pincerendszer, ahová le lehet merülni. A képek és a videó láttán biztosan egy elképesztő élmény lehet és nem is kell messzire utazni érte csak a magyar fővárosba, és azon belül Kőbányára.

Sörgyár
SörgyárSörgyár

A sör készítéséhez a vizet kezdetben a pincerendszerből szivattyúzták, de a későbbiekben, ezt a tevékenységet itt megszüntették. Ennek következtében elsőként a mélyen fekvő járatokat árasztotta el a víz, majd szép lassan egyre nagyobb területet hódított meg magának.

SörgyárSörgyárSörgyár

Szenzációs élmény lehet egy, ilyen a külvilágtól teljesen elzárt területen búvárkodni. Méghozzá itt a magyar fővárosban az ország szívében és nem valahol messze idegenben. Rengeteg, olyan hely van Magyarországon, melyről szinte alig hall az ember és elképesztő élményeket nyújthat, mondjuk ez egy kicsit extrémebb eset, de biztosan vannak többen is, akik a hasonló kihívásokat szeretik.

hirdetes
Sörgyár

A 19. században rengetek követ bányásztak ki erről a területről, melyet a Citadella, a Mátyás –templom vagy éppen az Operaház építésénél használtak fel. A pincerendszert a későbbiekben Dreher Antal vásárolta meg, ahol nem csak sörkészítéssel kapcsolatos tevékenységeket folytattak, hanem II. világháború idején a hadipar szolgálatába is állították a területet és többek között motorokat állítottak el vadászgépekhez. Elképesztő, de a járatrendszer 32 kilométer hosszú.

hirdetes

 

Lapozz tovább és nézd meg a videót és a képeket a sörgyár alatti pincerendszerről!

SörgyárSörgyár

A búvárkodás, pár éve indult csak be a helyszínen. A víz hideg, 13-14 fokos csupán, viszont kristálytiszta, ami elképesztő élményt nyújthat a búvároknak, miközben felfedezik a kőbányai sörgyár alatti pincerendszer rejtelmeit, akár 30 méter mélységben is.  A helyet a merüléshez csak képzett búvároknak ajánlják.

SörgyárSörgyárSörgyár

SörgyárSörgyár

Forrás: forrás:www.bigblue.postr.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Munkapad

A munkapad egy sín, melyre a nagyvitorla alsó behúzócsigáját szerelik (=leitvágni). Tovább

Backbord-szabály

Backbord-szabály: különböző oldali irányú széllel hajózó vitorlások találkozásánál... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes