Ismert és kevésbé ismert elhagyott helyek

hirdetes

Elhagyott helyek a világon

Gábor
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Elhagyott helyek a világon

Pripyat, Ukrajna

 


Az 1986-os csernobili atomerőmű katasztrófa után az evakuálás következtében vált szellemvárossá, azt megelőzően közel 50.000 ember otthona volt. A radioaktív sugárzás miatt a mai napig érintetlen a volt erőműtől 16 kilométerre elhelyezkedő város, ahol mára a természet vette át az uralmat. Ihletett már meg hollywoodi filmkészítőket és a játékipar se ment el a lehetőség mellett (Call of Duty).

Elhagyott helyek a világon

SS Ayrfield – Ausztrália

 


A 102 éves SS Ayrfield Ausztráliában található, Sidneytől délre, több más szintén zátonyra futott társával a Homebush öbölben, ami az Olimpiai Park szomszédságában található. Társaival ellentétben, ennek a hajónak van egy különlegessége is. Az SS Ayrfield 1972 óta elhagyott, azóta szép lassan birtokba vette a természet, és egy egész helyes kis erdő nőtt ki rajta mangrove fákból. A hajót 1911-ben építették Angliában és eredetileg SS Corrimalnak hívták, a második világháborúban az amerikai csapatok felszerelését szállította.

hirdetes
Elhagyott helyek a világon

Maunsell-erődök – Egyesült Királyság

 


A 2. világháború idején számtalan erőd, bunker, és egyéb védelmi építmény készült, amelyek közül sok még ma is látható. Ezek közül sok bizonyult haszontalannak vagy feleslegesnek. A briteknek viszont volt egy erődrendszerük, amelynek tagjai hasznosnak bizonyultak, és néhány tagja ma is áll, mégsem tudunk róluk túl sokat. A máig egyedülálló rendszer a Maunsell-féle tengeri erődök nevet viselte. Eredetileg 3 erőd volt, mára azonban már csak kettő maradt meg. Az elrendezésük ugyanaz volt: volt egy központi erőd, ezt vette körbe csillag alakzatban öt másik, és az egyikhez kapcsolódott a hetedik, melyek gyaloghidakkal voltak összekötve.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Balatonalmádi Volán Zrt. Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balaton Volán Zrt. kikötője. A... Tovább

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes