Ismert és kevésbé ismert elhagyott helyek

hirdetes

Elhagyott helyek a világon

Gábor
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Elhagyott helyek a világon

Pripyat, Ukrajna

 


Az 1986-os csernobili atomerőmű katasztrófa után az evakuálás következtében vált szellemvárossá, azt megelőzően közel 50.000 ember otthona volt. A radioaktív sugárzás miatt a mai napig érintetlen a volt erőműtől 16 kilométerre elhelyezkedő város, ahol mára a természet vette át az uralmat. Ihletett már meg hollywoodi filmkészítőket és a játékipar se ment el a lehetőség mellett (Call of Duty).

Elhagyott helyek a világon

SS Ayrfield – Ausztrália

 


A 102 éves SS Ayrfield Ausztráliában található, Sidneytől délre, több más szintén zátonyra futott társával a Homebush öbölben, ami az Olimpiai Park szomszédságában található. Társaival ellentétben, ennek a hajónak van egy különlegessége is. Az SS Ayrfield 1972 óta elhagyott, azóta szép lassan birtokba vette a természet, és egy egész helyes kis erdő nőtt ki rajta mangrove fákból. A hajót 1911-ben építették Angliában és eredetileg SS Corrimalnak hívták, a második világháborúban az amerikai csapatok felszerelését szállította.

hirdetes
Elhagyott helyek a világon

Maunsell-erődök – Egyesült Királyság

 


A 2. világháború idején számtalan erőd, bunker, és egyéb védelmi építmény készült, amelyek közül sok még ma is látható. Ezek közül sok bizonyult haszontalannak vagy feleslegesnek. A briteknek viszont volt egy erődrendszerük, amelynek tagjai hasznosnak bizonyultak, és néhány tagja ma is áll, mégsem tudunk róluk túl sokat. A máig egyedülálló rendszer a Maunsell-féle tengeri erődök nevet viselte. Eredetileg 3 erőd volt, mára azonban már csak kettő maradt meg. Az elrendezésük ugyanaz volt: volt egy központi erőd, ezt vette körbe csillag alakzatban öt másik, és az egyikhez kapcsolódott a hetedik, melyek gyaloghidakkal voltak összekötve.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM

  ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM Az élelmiszert... Tovább

Motorzárak

Ha nincs motorzárad, de szeretnéd biztonságban tudni motorodat, mindenképp szükséged van... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 215

Átlagos értékelés: 5.0

utazás