Hihetetlen rossz állapotban van ez a vidámpark, mégis üzemel

hirdetes

Kihalt vidámpark

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Mangyongdae vidámparkban enyhén szólva rossz körülmények uralkodnak: azon kívül, hogy a hullámvasutat és a körhintákat már rég eszi a rozsda és nem nyújtanak valami szép látványt, valószínű, hogy a karbantartók se járnak ide túl gyakran. Viszont ehhez képest még mindig akadnak látogatók.

Rozsdás körhinta és hullámvasút

Az Észak-Kóreában található Mangyongdae vidámparkban mondhatni nem tolonganak az emberek és kilométeres sorok sincsenek minden egyes körhinta előtt. Bár ha ránézünk ezekre a gépekre, nagyon nincs min csodálkozni. A körhinták és a hullámvasút enyhén szólva nincsenek valami jó állapotban és amúgy a vidámpark összképe se túl bizalomgerjesztő. Ennek ellenére egész évben tárt karokkal várják az ide érkezőket, akik többek között vidékről utaznak ide és nem rendelkeznek valami jó anyagi helyzettel, így beérik ezzel a vidámparkkal. Viszont a helyi lakosoknak eszük ágában sincs ide betenni a lábukat – vajon miért?

 

Rozsdás körhinta és hullámvasút

A vidámpark 12 kilométerre található Phenjantól és 1982-ben nyitotta meg kapuit. Bár akkor még biztos szebb látványt nyújtott, mivel teljesen új volt, viszont az óta úgy látszik, elfelejtették karbantartani a gépeket. Így a közelben élő embereknek nem is csoda, hogy nincs kedvük felülni egy rozoga hullámvasútra – ami egyébként a vidámpark legnagyobb attrakciója – és megkockáztatni azt, hogy esetleg összeomlik alattuk, vagy egy éles kanyarnál leszakad velük a kocsi. A vidámpark másik büszkesége egy körhinta, viszont az állapotával már nem dicsekedhetnek.

 

Rozsdás körhinta és hullámvasút

Viszont még így is akadnak emberek, akik látogatják ezt a kísérteties helyet – mégpedig a társadalom legszegényebb rétegei, akik többnyire vidékről érkeznek ide. Nekik már ez a szellem járta vidámpark is nagy élménynek számít, mivel a szegénység miatt kevés helyre jutnak el és kevés lehetőségük van igényesebb szórakozásra. Így csak ez a rozsdás vidámpark marad nekik.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Salona 42

Salona 42 vitorlás hajó bemutatása A Salona 42 vitorlás hajót szintén a J&J Design... Tovább

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 183

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív