Remekeltek fiataljaink az Európa Kupán - Vitorlás hírek, MVSZ

hirdetes

Remekeltek fiataljaink az Európa Kupán

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Három magyar vitorlázó is első helyen végzett korosztályában az olaszországi Garda-tavon megrendezett Laser Európa Kupán. Az öt hajóosztályban nem kevesebb, mint 640 hajó részvételével megrendezett versenyen Vadnai Benjamin az U21-es korosztályban, míg öccse, Jonatán, illetve a nőknél Érd Mária az U19-esek között volt a legjobb.

Európa Kupa

Az olimpiai Laser Standard hajóosztályban Vadnai Benjamin végig remekül vitorlázva az ötödik lett a kereken száz vitorlásból álló mezőnyben, maga mögé utasítva korosztályának többi tagját. Ugyanitt Tomai Balázs a nyolcadik helyet szerezte meg, míg a Laser Standardre mindössze az idén váltott Vadnai Jonatán 21-dikként zárt - ám a 19 évesek között ez is elsőséget ért. Mindhárom magyar vitorlázó indul a nyári, kingstoni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, ahonnan a hazai szakvezetés reményei szerint riói kvótával térnek vissza.

Európa Kupa

A Vadnai Jonatánhoz hasonlóan csupán 17 esztendős Érdi Mária is igen előkelő helyen, hatodikként fejezte be a malcesinei viadalt egy másik olimpiai számban, a női Laser Radialban. A nemcsak nagy - 85 hajó -, hanem erős mezőnyben "Mári" ezzel az eredménnyel a legjobbnak bizonyult a 19 éven aluliak között. A balatonfüredi versenyző - akinek elsősorban a 2020-as olimpiai részvétel a célja - nem először bizonyította, hogy ő is képes lehet kvalifikációt szerezni akár már a jövő évi ötkarikás játékokra is. (Turák Péter)

Forrás: MVSZ

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning nagyon fontos esemény egy cég életében, hiszen egy ilyen esemény... Tovább

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 218

Átlagos értékelés: 4.7

hajó