Fa Nándorék elhagyták az Indiai-óceánt - Barcelona World Race

hirdetes

Barcelona World Race - Fa Nándorék elhagyták az Indiai-óceánt

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Átjutott az Indiai-óceánon, s jelenleg Ausztráliától délre hajózik a Spirit of Hungary, Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, melyen továbbra is a hetedik helyen halad.

Fa Nándor

Fa Nándorék az elmúlt héten kifejezetten jó tempóban szelték az óceánt, de nem változott a különbség sem az éllovas Cheminées Pujoulat-val, sem a közvetlenül előttük haladó, hatodik One Planet, One Oceannel szemben. Azaz előbbi 4000, utóbbi pedig több mint 700 mérfölddel hajózik a Spirit of Hungary előtt. A viadal honlapja szerint mindez időkülönbségre lefordítva azt jelenti, hogy az elsőtől 11 napra és 7 órára, míg a hatodiktól 2 napra és 2 órára vannak Fa Nándorék, akik kedden éjszaka vitorláztak el a Leeuwin-foknál.

Fa Nándor

A versenyben több mint ezer mérföldes előnnyel vezet a Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat a múlt heti kényszermegállója ellenére is második Neutrogena, valamint a harmadik GAES előtt.


A negyedik helyen a Renault Captur hajózik, s az elmúlt hetekben szorosan követte a GAES-t, ám a szerencse most elpártolt Jörg Riecherstől és Sébastien Audigane-tól, mivel a jobboldali kormánylapátjuk súlyosan megsérült, s a javításhoz kénytelenek kikötni, ezért visszafordultak Új-Zéland felé.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta... Tovább

Halzolás, perdülés

A hajó irányváltoztatása elfele a széltől, melynek során a hajó iránya – farával a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 167

Átlagos értékelés: 4.9

hajó