Jules Verne Trophy hírek - Franck Cammas és a Groupama 3

hirdetes

Jules Verne Trophy hírek

tóth mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Groupama 3 hétfőn reggel elhagyta Cape Leeuwint. Franck Cammas és kilenc fős legénysége ugyanannál a hosszúsági körnél tart, ahol az Orange 2 2005-ben. A Groupama 3-nak jelenleg 137 mérföld lemaradása van, amit hamar le fog dolgozni, amint eléri a Csendes-óceánt.

 

Jules Verne Trophy hírek

Jules Verne Trophy Groupama 3 és Franck Cammas

Visszatekintés: Cape Agulhas és Cape Leeuwin között a Groupama 3 az eddigi legjobb időt futotta a verseny történetében, ami nagyjából 4000 mérföldet jelent. Az elmúlt 4-5 napban Franck Cammas és legénysége 2893 mérföldet tett meg 30,13 csomós átlagsebességgel. Az óriás trimarán két napra van a táv felétől és a legénység kezdi felfogni milyen messze is vannak a civilizációtól.

Jules Verne Trophy - Franck Cammas: Sok ezer kilométerre a civilizációtól

Franck Cammas elmondta, nagyon jó érzés, hogy ilyen hamar sikerült ennyi utat megtenniük. Nehéz start után behajóztak az Indiai-óceán vizeire, ahol kellemes hullámok és stabil szél fogadta őket. A hajó nagyon gyorsan tudott rohanni és nem merültek ki teljesen, bár a Horn fok még elég messze van. A monotonitás elég fárasztó tud lenni, főleg amikor a szél nem sokat változik és csak kormányozni kell.

hirdetes

"Sok ezer kilométerre vagyunk bármilyen szárazföldtől, ami minden tekintetben lenyűgöző. Egy olyan világot érzel magad körül, ami nagyon távol van az emberi élettől."

Groupama 3 stabil szélben rohan

A Groupama 3 jelenleg is stabil ÉNY-ias 25 csomós szélben halad. Átlag 30 csomóval repülnek, amivel hamar kiérnek az Indiai óceánról. Ezzel egy újabb WSSRC (World Sailing Speed Record) rekord van kilátásban, ha sikerül időben elhagyniuk Cape Agulhas-t a tasmán partoknál.

hirdetes

Jules Verne Trophy - Irány a Csendes-óceán

A csapat szerint a következő órákban nem lesz nagy változás az időjárásban és ha így haladnak, akkor ma éjjel, de legkésőbb holnap reggel elérik a Csendes-óceánt, ahol a lehető legjobb irányba kell elindulniuk, hogy ledolgozzák hátrányukat.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

720

720o büntetés jár a vitorlás verseny közben elkövetett nagyobb szabálytalanságokért.... Tovább

Kereked Vitorlás Klub, Csopak

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található a Kereked Vitorlás Klub... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 226

Átlagos értékelés: 4.8