Kínában 431,6 millió forintért kelt el egy kutya

hirdetes

431,6 millió forintért vettek meg egy kutyát

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kínában többszáz millió forint értékben vettek meg egy kutyát egy luxusvásáron. A kutya fajtája tibeti masztiff, ami meglehetősen ritka fajta. Az ebet különösen aranyló vörös szőre miatt tartják nagy becsben.

A világ legdrágább kutyája

A kutyát egy kínai üzletember vette meg, aki ingatlanfejlesztéssel foglalkozik. Az üzletet egy vásáron kötötték meg a kutya tenyésztőjével, Csang Kenggel. Az eb volt gazdája már adott el kutyákat hasonlóan magas összegekért, de azok az árak semmiségek ehhez képest – egy másik kutyája 6 millió forintnak megfelelő jüanért kelt el ugyanezen a vásáron. Keng még azt is elárulta a kutya új tulajdonosának, hogy az eb felmenői között még oroszlán is van, de emellett tökéletesen fajtiszta.

 

A világ legdrágább kutyája

A tibeti masztiff egy rendkívül ritka fajta és legalább akkora megbecsülésnek örvend az országban, mint a panda. A fajta már egy státusszimbólummá nőtte ki magát Kínában, hisz az újgazdagok kiváltságai közé tartozik – akárcsak régen a palotapincsi.

 

Viszont nem ez az egyetlen kutya, amit ilyen drágán vettek meg. Három évvel ezelőtt eladtak egyet 10 millió jüanért, ami 359 millió forintnak felel meg.

 

A világ legdrágább kutyája

A tibeti masztiff tulajdonságait tekintve elég sokoldalú, mert ugyanúgy alkalmas pásztorkutyának, mint harci ebnek. A vásáron elkelt kutya legalább 100 kilót nyom és majdnem egy méter magas: pontosabban 80 centiméter. Elég erős testfelépítésű és hatalmas, sörényes, aranyszínű bundája van. A kutya fajtájára jellemző az intelligencia, a türelem és hogy nagyon családszeretőek. Ez azért nem hátrány egy házikedvencnél.

A világ legdrágább kutyája

Ez a fajta több színváltozatban is létezik, de természetesen a vörös színű a legritkább – ezért is kelt el ez a kutyab ilyen magas áron. Viszont találunk még szürkéskékben és sárgás barnában is tibeti masztiffot. A vörös színű viszont amellett, hogy ritka, még hiedelmek is kötődnek hozzá: a kínai hagyomány szerint szerencsét, gazdagságot és bőséget hoz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak. Tovább

Randihely

Egy tökéletes randihely kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen több dologra is oda kell... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 125

Átlagos értékelés: 4.7

kiállítás