Legjobb olasz őrölt kávék: Az 5 leghíresebb olasz őröltkávé-márka, amit az egész világon imádnak

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az 5 leghíresebb olasz őröltkávé-márka, amit az egész világon imádnak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az 5 leghíresebb olasz őröltkávé-márka, amit az egész világon imádnak


2023/09/28
Az 5 leghíresebb olasz őröltkávé-márka, amit az egész világon imádnak
Top 5 olasz kávé

Az öt legnépszerűbb olasz őröltkávé-márka

Mivel Olaszországban ilyen szenvedélyes hagyománya van a kávénak, nem meglepő, hogy számos olasz kávémárka közül válogathatunk. De vajon melyek a legjobbak ezek közül? Nos, ez ízlés kérdése, abban azonban biztosak lehetünk, hogy a legnépszerűbbek a minőség terén sem okoznak csalódást! Lássuk tehát az öt legnépszerűbb olasz őröltkávé-márkát!

 

Lavazza

A Lavazza egy brazíliai „arab” és egy afrikai „robuszta” kávé őrölt keveréke. A Lavazza tehát gyakorlatban Dél-Amerikából és Afrikából származik, viszont Észak-Olaszországban, Torinóban kerül feldolgozásra.

 

A Lavazza méretes, mély ízt kínál, a maga aranyszínű habjával és meleg színével. Illatában egy kevés csokoládé és aszalt gyümölcsöt fedezhetünk fel. Testes, selymes, tőzeges ízét közepes pörkölésének köszönheti. A Lavazza szigorú minőségi szabványokhoz tartja magát, és ez alapján válogatja ki a legjobb babokat kávéihoz.

 

Illy

Az Illy a világ egyik legnépszerűbb olasz őrölt kávéja. Nevét az alapítója vezetéknevéről kapta, és a céget a mai napig is egy családtag, Andrea Illy vezeti. Az Illy sokáig egy keveréket kínált, amelyet különböző pörkölésekkel forgalmazott. Nemrégiben azonban új keverékekkel is előállt, amelyben brazíliai, guatemalai, etiópiai, kolumbiai, indiai és costa ricai kávékból készülnek. Az eredeti Illy keverék 100%-ban arab kávéból készült, habár pontos összetétele ismerelten.

Az Illy kávék háromkilós acélhordókban kaphatók, és oxigén helyett diklórmetánt tartalmaznak.

 

Vergnano

A Vergnanónak egyszerre hű az olasz őrölt kávé hagyományához, és e hagyomány egyik legdinamikusabb úttörője is egyben. A Vergnano már több, mint 130 éve válogatja össze a különböző országok legjobb kávéit, és mindegyiket helyben is dolgozza fel.

 

Ma a Vergnano az öt legnépszerűbb olasz őröltkávé-márka egyike, és 19 olasz régióban van jelen. A márka több, mint 4500 „HORECA” ügyfelet szolgál ki, és a világ 19 országában több, mint 70 kávéüzletet működtet. Mindemellett 80 országba exportál.

Segafredo

A Segafredo (vagy Segafredo Zanetti) évente több, mint másfél milliárd eurós forgalomra büszkélkedhet, így nem csoda, hogy a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb olasz őröltkávé-márkájaként tartják számon. A céget Massimo Zanetti alapította, és az elmúlt 20 év során elképesztő növekedésen ment keresztül. A márka ma már több, mint 100 országban van jelen.

 

A Segafredo egyedi csomagolással rendelkezik, és vákuumosan lezárt tasakjait minden kávéfogyasztó azonnal felismeri a boltokban. A márka első sorban három országból, Peruból, Brazíliából és Costa Ricából válogatja össze kávéit, amelyeket Brazíliában dolgoz fel.

 

Kimbo

A Kimbo az egyik leggyorsabban gyarapodó olasz őröltkávé-márka. A cég meglepően gyorsan tett szert hírnevére Észak-Olaszországban, és ezzel egy időben világszerte is komoly terjedésbe kezdett. Ahogy a legtöbb olasz kávémárka, úgy a Kimbo is Brazíliából szerzi be a kávébabokat.

A Kimbo kávéval ma már London, Párizs és más világvárosok legelőkelőbb kávéházaiban is találkozhatsz, ami a márka szigorú minőségi irányelveinek köszönhető.
 


érdekesség gasztronómia kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás...

Scholtz 22

Scholtz 22 Racing A Scholtz 22 Racing, a 730 kg tömegű hajó 80 m2 összvitorla felülettel...

Felmenetel

A felmenetel a hajó szélirány felé történő irányváltoztatása. A felmenetel szélbeállásig tart.

Budapesti étterem

A legjobb budapesti étterem, ahol egy gyönyörű környezetben, igazi gasztronómiai...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.