A világ legnyomasztóbb panelvárosa: Vorkuta

hirdetes

A világ legnyomasztóbb helye: Vorkuta

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ennél sivárabb és nyomasztóbb hangulatú város szerintem nincs a bolygón. Vorkutában szinte még a fű sem nő, mert kemény, sarkköri időjárása van és szinte csak lakótelepekből áll az egész.

Vorkuta

Vorkutát a 20. század elején alapították. Története mindössze 100 évre nyúlik vissza, viszont ez a múlt annál nyomasztóbb, ugyanis ez volt a Szovjetunió egyik legnagyobb munkatábora, ahol a hadifoglyok szénbányászással foglalkoztak.

 

A bányák azóta már bezártak, az emberek pedig szabadok lettek, viszont a város siralmas képe egy csöppet se változott. Itt nincsenek szép házak, csak lakótelepek, ráadásul az időjárás se a legjobb és ez is csak növeli a város negatív kisugárzását. Magyarországon is vannak ehhez hasonló, posztszovjet lakótelepek, viszont egyik se közelíti meg ezt a lehangoló látványt.

hirdetes

 

Vorkuta város

 Vorkuta, Oroszország

A Google Street View folyamatosan új városokkal bővül, amiknek virtuálisan végig lehet menni az utcáin. Néha érdemes rajta nézelődni, mert olyan helyekre bukkanhatunk, ahova soha nem látogatnánk el önszántunkból, még akkor se, ha lenne rá pénzünk. Ilyen város Vorkuta, amit a világ legnyomorultabb és legsivárabb városának tartanak. Vorkuta az Északi-Sarkkörön túl található, ami azt jelenti, hogy jellemző a zord időjárás. Ha jól megnézzük a képeket, egyiken se látunk egy darab fát se, csak sivár dombokat.

 

Vorkuta

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek... Tovább

Beggelés

Az orrvitorla széllel szembeni elfordítása. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes