A világ legnyomasztóbb panelvárosa: Vorkuta

hirdetes

A világ legnyomasztóbb helye: Vorkuta

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ennél sivárabb és nyomasztóbb hangulatú város szerintem nincs a bolygón. Vorkutában szinte még a fű sem nő, mert kemény, sarkköri időjárása van és szinte csak lakótelepekből áll az egész.

Vorkuta

Vorkutát a 20. század elején alapították. Története mindössze 100 évre nyúlik vissza, viszont ez a múlt annál nyomasztóbb, ugyanis ez volt a Szovjetunió egyik legnagyobb munkatábora, ahol a hadifoglyok szénbányászással foglalkoztak.

 

A bányák azóta már bezártak, az emberek pedig szabadok lettek, viszont a város siralmas képe egy csöppet se változott. Itt nincsenek szép házak, csak lakótelepek, ráadásul az időjárás se a legjobb és ez is csak növeli a város negatív kisugárzását. Magyarországon is vannak ehhez hasonló, posztszovjet lakótelepek, viszont egyik se közelíti meg ezt a lehangoló látványt.

hirdetes

 

Vorkuta város

 Vorkuta, Oroszország

A Google Street View folyamatosan új városokkal bővül, amiknek virtuálisan végig lehet menni az utcáin. Néha érdemes rajta nézelődni, mert olyan helyekre bukkanhatunk, ahova soha nem látogatnánk el önszántunkból, még akkor se, ha lenne rá pénzünk. Ilyen város Vorkuta, amit a világ legnyomorultabb és legsivárabb városának tartanak. Vorkuta az Északi-Sarkkörön túl található, ami azt jelenti, hogy jellemző a zord időjárás. Ha jól megnézzük a képeket, egyiken se látunk egy darab fát se, csak sivár dombokat.

 

Vorkuta

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú... Tovább

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 131

Átlagos értékelés: 4.7

utazás