Ez a legfinomabb leves a nyári kánikulában - Recept

hirdetes

A legfinomabb leves a nyári kánikulában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ebben a nagy nyári kánikulában szerintem senkinek nincs farkasétvágya, főleg nem nehéz ételekre. Ilyenkor ideális a gyümölcsleves. Ha szereted az áfonyát és édes szájú vagy, akkor próbáld ki ezt a levest!

Leves

Hozzávalók / 2 adag

  

50 dkg áfonya,

2 dl tejföl,

4 dl tejszín,

1 mokkáskanál reszelt citromhéj,

1 evõkanál liszt,

3 szegfûszeg,

só és cukor ízlés szerint

Forrás

Leves

Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsurgatjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Egypercnyi fõzés után szitán áttörjük. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítjük ki, hogy 8 dl legyen. A szegfûszeget és a citromhéjat fél dl vízben 10 percig fõzzük, majd elszûrve hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd 5 percig együtt forraljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük, ezután besûrítjük vele a forrásban lévõ levest. Jól felforraljuk. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri... Tovább

Pádli

  Egytollú, rövid evező. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 194

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia