Lexus Hoverboard: Lehet, hogy megvalósul a lebegő gördeszka ígérete a filmből!

hirdetes

Lexus Hoverboard: Itt a lebegő gördeszka!

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kinek ismerős a Vissza a jövőbe c. film második részéből a lebegő gördeszka? Úgy néz ki, a Lexus megvalósítja! Legalábbis a youtubera feltöltött videóban ezt állítják.

Lexus Hoverboard

Egy gördeszka kerekek nélkül – szerintem ez mindenkinek ismerős valahonnan. Marty McFly, az időutazó is ilyen deszkával szelte az utakat a Vissza a jövőbe című filmben. Most azonban úgy néz ki, a filmből valóság lesz, ugyanis a Lexus állítólag megalkotta az első hoverboardot.

Meg kell említeni, hogy nem egy mai filmről van szó, éppen emiatt érdekes, hogy a második részben Marty McFly a mi jelenünkbe, azaaz 2015-be utazik, úgyhogy az időzítés tökéletes. Persze a lebegő gördeszka nem pont olyan lesz, mint a filmben, ami azt jelenti, hogy vannak még technológiai korlátok, amiket nem sikerült átlépni, de szerintem jó úton haladnak afelé, hogy egyszer sikerüljön.

A videó:

Lexus Hoverboard

Ez gyakorlatilag egy mágnesesen lebegő deszka, amit nem lehet úgy használni, mint egy légpárnást, vagyis egyelőre csak álmodozhatunk arról, hogy ezzel fogunk leugrani a boltba. Ezen a deszkán nem száguldozhatunk oda, ahova akarunk, hanem csakis a talajba beépített mágneses sínen lehet vele közlekedni. A mágneses mező olyan taszító erővel bír, hogy megakadályozza, hogy a deszka leérjen a földre. Ez eddig nagyon egyszerűen hangzik, de ha így lenne, már rég megvalósították volna.

Egyelőre sok a szkepticista, pedig egyáltalán nem lehetetlen elképzelés az, hogy egy nap hangtalan deszkákkal repkedünk a városban. A fikció az, amikor Marty McFly a víz felett lebegett a deszkával. De részben teljesülhetnek a rajongók álmai. Ráadásul szinte minden érv mellette szól: egy ilyen zajtalan meghajtó rendszer minden formájában mellőzi a kipufogógáz kibocsátását. A Lexus, mint a luxus hibrid autómobilok specialistája, ezt az alapelvet sikeresen tudja alkalmazni.

 

Egy jó kis gördeszkás-üldözéses jelenet a filmből. Lehet, egy nap mi is így fogjuk szelni a levegőt;)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

fordulás

Negyedszélben haladó hajó szél felé történő csapásváltása, a csapásváltás... Tovább

Abwind

Az abwind a zavartszelet jelenti. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 181

Átlagos értékelés: 4.7

autó