A Maldív-szigetek összes szemete egy szigeten köt ki

hirdetes

Szeméttározó sziget a túristaparadicsom szívében

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Maldív-szigetekről legtöbbünknek a pálmafák és a gyönyörű, tiszta tengerpart jut az eszünkbe. Azonban a szigetcsoportnak van egy kevésbé pozitív oldala is.

A Maldív-szigeteken működő szeméttározó sziget

A Maldív-szigetek gyönyörű és tiszta környezettel várja az oda özönlő turistákat, ám azt sokan nem tudják, hogy miért olyan tiszták ezeknek a szigeteknek a partjai. Ugyanis a szigetcsoport között találunk egy olyan szigetet, ami külön arra a célra lett kijelölve, hogy a többi sziget szemetét itt tárolják. Viszont úgy látszik, hogy a szemétlerakó sziget, nevezetesen a Thilafushi már kezd akkora méreteket ölteni, hogy ez már problémát jelent. A szigetre naponta szállítják hajóval a tömérdek mennyiségű szemetet, így a sziget naponta növekszik egy négyzetmétert. Thilafushi ráadásul a főváros nyugati peremén található.

 

A Maldív-szigeteken működő szeméttározó sziget

A szigetet 1990-ben jelölték ki szemétlerakó helynek. Úgy próbálják meg csökkenteni a felgyülemlett hulladék mennyiségét, hogy elégetik őket, de akkor meg az égetésből származó füst okoz problémát. Sokszor előfordul, hogy a fekete füst eltakarja az eget.

 

A helyzetet súlyosbítja az, hogy amikor ezt a szigetet megtették hulladéktározónak, akkor még hírből sem ismerték a szelektív hulladékgyűjtést. Így a létező összes szennyezett hulladék erre a szigetre kerül a mérgektől kezdve a fertőző anyagokig.

 

A Maldív-szigeteken működő szeméttározó sziget

A szemétlerakó sziget napról napra nagyobb lesz. Már születtek tervek is arra, hogy valamilyen módon helyrehozzák ez a szeméttel zsúfolt szigetet, viszont eddig még nem történt semmi. Bár ha belegondolunk, ha el is kezdenek valamit tenni a tisztább környezetért, nem lesz valami könnyű dolguk, hisz a sziget gyakorlatilag csak szemétből áll. Viszont még mindig jobb későn, mint soha.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 119

Átlagos értékelés: 5.0

hajó