Megemelik a Balaton vízszintjét

hirdetes

Megint szabályozzák a Balatont

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Megint elégedetlenek a szakemberek, így ismét belenyúlnak a Balaton vízállásába. Most éppen alacsony a vízszint, így megemelik azt. De vajon ez teljesen jó ötlet?

Megint emelik a Balaton vízszintjét

 

Emelik a Balaton vízszintjét - szólnak a hírek a hétvége óta mindenhonnan. . Már el is kezdték az ezt célzó projekt előkészítését, aminek  a célja az, hogy  az egész tóra nézve elérjék az átlagos 120 centiméteres vízszintet. Ez azt jelenti, hogy 60 millió köbméterrel több vizet fognak tárolni a tóban. 

 

Ez azonban jó pár változást hoz majd magával, hiszen ami az egyik oldalon jó, az a másik részen nem annyira.

 

Egyrészt a magas vízszint jobb vízminőséget hoz magával, ezért az intézkedésnek egyértelműen jó hatása van a tóra. Javul a minőség, több a turista, magasabb bevételek. Ez tiszta sor. Ahogy azonban az ilyenkor lenni szokott,  van  hátulütője is a történetnek. Nevezetesen az, hogy az intézkedés miatt pár déli parton lévő alacsonyabban fekvő település veszélybe kerülhet.

hirdetes

 

Megint emelik a Balaton vízszintjét

 

hirdetes

Néhány polgármester  üdvözli a döntést, de jó néhányan ágálnak miatta. Hiszen ezzel jó néhány déli parti város veszélybe kerül. Azt szeretnék elérni, hogy a kormány támogassa őket, hogy a déli parti védműveket megerősítsék,  megépítsék, hiszen egyedül ők erre képtelenek lennének, mivel akkora költségekkel járna. 

 

Mészáros Miklós, balatonboglári polgármestere elmondta: a védművek a 100 centis vízállásra készültek. A 120 centi azt jelentené, hogy nyáron a víz, télen pedig a jég tenné meg “jótékony” hatását a szárazföldön és a környező telkeken. 

 

Az tisztán látszik, hogy addig kellene cselekedni, amíg lehet. Hiszen amint itt a baj, akkor már késő lesz. Reméljük, hogy időben szóltunk.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton

Szótár

Nautic 311 vitorlás hajó

A Nautic 311 cruiser/ racer a sportos vitorlázást preferálja. A család legkisebb tagja, ezzel... Tovább

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 245

Átlagos értékelés: 5.0