Évi 2,5 millió látogatójával, mintegy 70.000 művész 150.000festményével és közel 300.000 könyvvel a MoMA (Museum of Modern Art) számít a legtekintélyesebb modern művészeti múzeumnak a világon. Összehason legtekintélyesebb múzeum: MoMA,múzeum,utazás,művész

hirdetes

A legtekintélyesebb múzeum: MoMA

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Évi 2,5 millió látogatójával, mintegy 70.000 művész 150.000festményével és közel 300.000 könyvvel a MoMA (Museum of Modern Art) számít a legtekintélyesebb modern művészeti múzeumnak a világon. Összehasonlításképpen: a Metropolitan Művészeti Múzeum 4 millió látogatót vonz évente, míg a párizsi Louvre 8 milliót.

A legtekintélyesebb múzeum: MoMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MoMA

 
Népszerűsége köszönhető annak, hogy látogatóinak páratlan gazdagságú áttekintést biztosít a modern- és kortársművészetek terén. Gyűjteménye magában foglal többek között építészeti, festészeti, szobrászati, fotó- és filmanyagokat, elektronikus alkotásokat és történelmi jelentőségű média megjelenéseket. Ez utóbbiból például egy magyar vonatkozású kiállítás is nyílt még 2011. februárjában „Hungarian Revolutionary Posters 1919” címmel.
 
MoMA MoMA
hirdetes
 
A múzeum 1929. november 7-én nyitotta meg kapuit, akkor még a Fifth Avenue 730. alatt. Azóta háromszor is költözött újabb, egyre tágasabb helyre, míg nem ’39-ben Manhattan szívében vetette meg a lábát. Abban az időben ez volt az Egyesült Államok egyetlen, kizárólag a modern művészeti alkotásoknak szentelt múzeuma, ahol többek között olyan ikonok művei sorakoztak fel egyszerre, mint Van Gogh, Gauguin, Cézanne vagy éppen Seurat.
 
MoMA
 
MoMA
 

Mi a célja?

 
Már a kezdetektől jól meghatározott célja volt a MoMA-nak. Méghozzá az, hogy folyamatosan bővülő gyűjteményével a modern- és kortársalkotások iránt az érdeklődést fokozza és párbeszédet teremtsen határokon túlnyúló gyűjteményével, múlt és jelen valamint korunk felgyorsult világa közt. Ezt a küldetését a MoMA az ezredforduló után már egy teljesen felújított, majdhogynem kétszeresére növelt kiállítóterű múzeumban folytathatta.
hirdetes
 
MoMA MoMA
 
MoMA
 
 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő... Tovább

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 168

Átlagos értékelés: 4.7

múzeum