A kutatók se találták meg az őszülés ellenszerét

hirdetes

Nincs gyógyír az őszülésre

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nincs gyógyszer az őszülésre, ezt már a kutatók is bebizonyították. Az ősz hajszálak megjelenése mindenki életében máskor következik be, kinél előbb, kinél később. Viszont az életmód is sokat számít.

Őszülés

Talán azt is lehetne mondani, hogy ahány ember, annyi ősz hajszál. Vannak olyanok, akiknek már fiatalon, akár 20 éves korában is megjelentek az első ősz hajszálai, de akadnak olyanok is, akinek jó húsz évvel később jelentkeznek a kor ezen velejárói. Mindenki másképp viszonyul hozzájuk: van, aki hagyja lenőni és elfogadja, viszont van, aki bármit megtenne azért, hogy megelőzze az ősz hajszálak gyarapodását. A tudósok már kutattak ebben a témában, mert ez sok embernél jelent problémát, de ők is arra jutottak, hogy elsősorban az öregedést felelős a haj őszüléséért, meg persze a genetika. A Stanford Egyetemen bőrgyógyász professzora szerint a bőrgyógyászok ezt 50-50-50 szabálynak hívják, ami annyit tesz, hogy a lakosság 50 százalékának a hajának 50 százaléka lesz ősz 50 évesen.

Őszülés

Viszont ami nagy szerepet játszhat az őszülésben, az a stressz. Az állandó idegeskedés nemcsak az egészségre van rossz hatással, de a szervezetet is rendesen megviseli. Előfordulhat, hogyha hosszú távon vagyunk állandóan feszültek, az előbb utóbb problémákat okoz, leginkább bőr-és hajproblémákat.

Őszülés

A stressz mellett ami még befolyásolja ezt a folyamatot, az az életmód. Általában egy bizonyos vitaminnak a hiánya,a  B12 okozhat jelentős hajhullást. Éppen ezért ha szeretnénk megelőzni a kornak ezt a kellemetlen velejáróját és kicsit lelassítani ezt a folyamatot, érdemes sok májat és sárgarépát fogyasztani, mert ezekben van a legtöbb B12 vitamin.

Őszülés

A tudósok etnikai szempontból is foglalkoztak a kérdéssel. Viszont megállapították, hogy az őszülés a vörös hajúaknál kezdődik el legkorábban, ezek után az ázsiaiak következnek, majd őket az afroamerikaik követik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a... Tovább

Jules Verne Trophy

Jules Verne Trophy vitorlás verseny történet,szabály A Jules Verne Trophy ann ak jár,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 5.0

divat