A világhírű Petrossian kaviár

hirdetes

A Petrossian kaviár

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az örmény származású Petrossian testvérek eredetileg azért mentek Párizsba, hogy befejezzék jogi és orvosi tanulmányaikat, ami az orosz forradalom miatt félbeszakadt. A francia fővárosba érkezve azonban meglepetten tapasztalták, hogy az ott élő orosz bevándorlók fogadásairól hiányzott az otthon oly kedvelt étel, a kaviár.

Petrossian kaviár

A Petrossian testvérek legnagyobb áttörését az 1929-es Világkiállítás hozta meg, amikor is, hosszas idegenkedés után a szaksajtó pozitívan nyilatkozott a kaviárról. Ettől fogva a kaviár a luxus életstílus kellékévé vált az európaiak fejében is. A Petrossian testvérek ekkor elkezdtek más termékeket is importálni (pl. lazac), s megszerezték a kaviárimport kizárólagos jogát Franciaországban, Svájcban, az USA-ban és Kanadában.

Petrossian kaviár

Mára a vállalat minőségi élelmiszerek széles választékát forgalmazza: kaviárt (melyek közül a legdrágább a Beluga), lazacot, libamájat, csokoládét, süteményeket, teát, kávét, vodkát, stb. Ha New Yorkban, Los Angelesben vagy Monaco-ban jár, midnenképpen térjen be a Petrossian étterembe, ahol a francia konyhának hódolhatnak, s természetesen az étlapról nem hiányozhat a kaviár, a lazac és a libamáj sem.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia