Pierre Cardin buborék alakú villája

hirdetes

Pierre Cardin különleges buborékvillája

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A buborék alakú épület tervezése és építése egy magyar születésű építészhez kapcsolódik, viszont manapság már Pierre Cardin híres divattervező nevével kapcsolják össze.

Buborékvilla

Sokan azt gondolnák, hogy ez egy teljesen új, modern épület. Azonban a buborékvillát 1920-ban tervezte egy Magyarországon született Antti Lovag nevű építész. 1970-ben kezdték építeni, viszont Pierre Cardin csak a 80-as években vásárolta meg. Azóta az ő tulajdonában van. A Cannes mellett található buborékvillát mára már műemlékké nyilvánították Franciaországban.

Buborékvilla

A francia divattervező és divatház-tulajdonos először a Cote d’Azur-on lévő villák közül szeretett volna egyet megvenni, de nem talált a stílusának megfelelőt. Cardin mindenféleképp annyira avantgarde lakot szeretett volna, mint az általa tervezett ruhák. Ekkor talált rá a Palais Bulles-re, amit azonnal megvásárolt és azóta is az ő tulajdonában található.

Buborékvilla

A buborékház 1989-ben készült el teljesen. A Földközi-tengerre és a vörös sziklákra néz és a villából csodás panoráma nyílik a cannes-i öbölre. A tervező olyan épületet tervezett, amely a barlangokhoz hasonlít, így kialakítottak egy épületet, ami szerintünk egy „földön kívüli” építményre hajaz. A ház körülbelül 1300 négyzetméter, a nappali 500 férőhelyes amfiteátrum, továbbá rendelkezik recepcióval, panorámás társalgóval és 10 lakosztállyal.

Buborékvilla

A kert és a medence összesen 8500 négyzetmétert foglal el, valamint a házban 28 szappanbuborékhoz hasonlító szobát alakítottak ki benne.

Buborékvilla

Az épület a nevét az extrém kialakításáról kapta, ugyanis nem csak a külseje, de a szobák és a benne lévő tárgyak, bútorok is mind gömb alakúak.

BuborékvillaBuborékvillaBuborékvillaBuborékvillaBuborékvillaBuborékvillaBuborékvillaBuborékvillaBuborékvillaBuborékvilla
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai... Tovább

Hangjelzések

Bár a vitorlázók többsége nem használ hangjelzéseket, a géphajók jelzéseinek... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 192

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív