Megoldódott a rejtély! Ilyen valójában a ruha színe - Fotó

hirdetes

Megoldódott a rejtély! Ilyen valójában a ruha színe

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az egész világon azon vitatkoztak, hogy ez a ruha kék-fekete, vagy fehér arany. De végre megoldódott a rejtély, kiderült az igazság!

Ruha

Világszerte vérre menő viták folytak arról, hogy ez a ruha milyen színű. Az egyik tábor kék-feketének látta, a másik pedig fehér-aranynak. Viszont akadnak olyanok is, akik először kék-feketének látták a ruhát, utána pedig fehér-aranynak. De most úgy látszik, megvan a válasz erre a sokak által vitatott kérdésre, ugyanis maga a ruha is egy optikai csalódás. Alapból van egy érdekes, kékes árnyalata, ami kicsit megzavarja az embert. De nem csak a színárnyalat lehet megtévesztő, hanem az a környezet is, amiben a ruhát lefotózták, ugyanis olyan közelről fényképezték le, hogy az ember nem tudja, hogy pontosan milyen környezetben készült a kép. Még azt se tudjuk, hogy árnyékos, vagy világos környezetben fotózták-e le és itt van a kutya elásva, mert az agyunk találgatni kezd. Hiába nem a környezet a lényeg, hanem maga a ruha, az agyunk elkezd kompenzálni.

Ruha

Ez az oka annak, hogy van, akik kék-feketének és van, aki fehér aranynak látta. A kék-fekete táborba tartozók azért látták ilyennek a ruhát, mert a környezetet fényesnek képzelték, mintha a ruhát egy mesterséges fényárban úszó butikban fotózták volna le. A fehér-arany tábor viszont ennek az ellenkezőjét képzelte: egy árnyékos szobát, amit az ablakból beáramló természetes, hideg fény világít meg. Ez az oka annak, hogy a fehér nem volt olyan tiszta, hanem volt egy kis kékes árnyalata.

 

Az ember a valóságot észleli, viszont a saját szűrőjén keresztül. Ez esetben valóban igaz, hogy kétfajta ember létezik a világon. Ha szeretnétek még több példát látni erre, nézzétek meg ezeket a képeket! Bár ezekre még nincs tudományos magyarázat, de mégis annyira igazak.

 

És íme, az igazság, a ruha valójában kék színű:

Ruha-rejtély

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 249

Átlagos értékelés: 4.9

divat