Sümegi vár felvétele

hirdetes

Gyönyörű felvételeken Sümegvár

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Sümegi Vár kivételes. Nem azért, mert Magyarországon ne lenne elég ilyen építmény, hanem mert abból a korból, amikor is ezt a létesítményt építették, nem maradt fent ilyen állapotban semmi sem. Gyönyörű felvételeket mutatunk most róla!

A nagyszerű Sümegi Vár

 

Sümeg vára a Balaton-felvidék nyugati részén, a környező tájegységből kiemelkedő magányos hegycsúcs tetején található.IV. Béla király parancsára a veszprémi püspök emeltetett a sümegi hegyen, a tatárjárás után.Elképesztő a történelme: volt, hogy ez volt Magyarosrszág legerősebb kővára. Rengetegszer foglalták el, vették birtokukba különböző korok, nemesi családjai, püspökei. Volt, hogy a Habsburg elnyomás ellen fellázadó Bocskai István erdélyi főnemes is megszállta csapataival. 

 

Idők során persze alaposan leromlott az állaga, melyet aztán az 1960-as években kezdtek el rendbe rakni. Manapság ez az 10292. számú azonosítóval ellátott állami tulajdonú műemlék.A Balaton-felvidék legjobban helyreállított középkori kővárában minden nyáron színpompás várjátékokkal idézik fel az egykori vitézek életét.Erről a csodálatos várról készített Mészáros Norbert egy csodálatos drónfelvételt, melyet a következő oldalon mi is megmutatunk!

hirdetes

 

A nagyszerű Sümegi Vár

 

 

 

Videó készítője: Mészáros Norbert 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton

Szótár

Bumvilla

Bumvilla – a bum alátámasztására szolgáló összecsukható favilla Tovább

Viharfock

Viharfock - a legkisebb méretü orrvitorla Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes