Tavaszi bajnokság 2010 - A verseny résztvevői és eredmények

hirdetes

Tavaszi bajnokság 2010

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 Hét hajóosztály 54 egysége vett részt a hétvégén a Tavaszi bajnokságon, amelyet a Magyar Vitorlás Szövetség rendezett meg Balatonfüreden. A verseny szombaton 2-4-es szélben kezdődött, ami viszont a nap végére leállt, a harmadik futamot félbe kellett szakítani.  Vasárnap 1-2-es szélben folytatódott a bajnokság, így a gyengeszeles hétvégén összesen 4 futamra került sor, a katamaránoknál 6 futamot sikerült megrendezni.

 

Repülő hollandiban az új hajót avatott a Majthényi-Domokos (SVE) világbajnok kettős, és magabiztos győzelemmel fejezte be a versenyt. Nem volt ennyire könnyű a győzelem a másik hajóavató egységnek, Beliczay Márton (ARVSC) finnben szoros küzdelemben végzett az első helyen. Első futamban elért győzelmével ő nyerte a 2005-ben tragikus körülmények között elhunyt Kertész Gábor emlékére alapított kupát. A finneseknél a 3. helyet érte el Szilvássy Attila (ARVSC), aki három év után tért vissza a versenyzéshez, és készül a spliti masters világbajnokságra.

hirdetes
 
 
 
470-ben pontazonossággal a Váradi Imre-Serke Áron (BYC) és a Karácsony Réka-Loidl Nóra (Raffica VSE) egység bizonyult a legjobbnak, Laserben pedig a junior korú Kaiser Kristóf (BYC) nyert három futamgyőzelemmel. Laser Radialban Hegedűs Fanni (BYC), a Star-ban a Tenke Tibor-Bezeréti Miklós (SVE-VVEB) egység aratott papírforma-győzelmet, a katamaránoknál pedig a Diószegi Zoltán-Jankovics Gábor (KSE) kettős végzett az első helyen.
 
 
 
 
 
Részletes eredmények: Tavaszi bajnokság 2010
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének... Tovább

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 4.9