Tempom áll a tó közepén

hirdetes

Hihetetlen, de igaz: egy templom van a tó közepén

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hogy mik vannak?! Hihetetlen, de igaz! Szlovéniában, közelebbről nézve Bledben van egy templom, melyet egészen hihetlen módon egy tó vesz körül. Ismerje meg jobban Ön is!

Tó veszi körül a templomot

 

Bled észak-nyugat Szlovéniában, közel az osztrák határhoz fekszik. Leghíresebb látványossága a Bledi tó, mely Szlovénia második legnagyobb állóvíze. A környezete hihetetlen: hegyek és völgyek, illetve erdők veszik körül. 2,1 kilométer hosszú és 1,4 km széles, tehát nem  balatoni méretekre kell esetében gondolni. Gleccserek formálták. Emiatt is, illetve a környezet miatt is népszerű turista látogató hely, idegenforgalmilag frekventált. 

 

Alapjában véve ez még nem is lenne olyan jelentős, hiszen sok helyen vannak tavak a világon, de ez valamiért mégiscsak különlegesebb, mint az átlag. HOgy miért is? Mert a a tó közepén áll egy sziget, melyen áll egy épület, még hozzá egy templom, név szerint a a Mária mennybemenetele templom. A legendák szerint itt már 1300 éve is állt imahely, mely végül a XVII. században érte el a mostani méretét és formáját.

hirdetes

 

Egy aranyos legenda is fűződik hozzá. Eszerint aki pontosan három kondulásnyira meg tudja szólaltatni a templom harangját, annak teljesül egy kívánsága.Egy sziget közepén álló barokk stílusú templom, melynek a tornay 52 méter, tehát 17 emelet magas. Onnan szétnézni és harangot megkongatni… Micsoda élmény lehet!

hirdetes

 

A következő oldalon fantasztikus fotókat mutatunk róla!

 

 

Tó veszi körül a templomot

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
kreatív

Szótár

Születésnapi buli helyszín Budapest

Igényes, elegáns, exkluzív születésnapi buli helyszín Budapesten? Megtaláltad! A... Tovább

Vacsora Budapesten

Nincs egyszerű dolgunk, ha tökéletes vacsorahelyszínt keresünk Budapesten, hiszen mára már... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes