Vitorlás hírek - Vitorlás bemutató a Kopaszi gáton

hirdetes

Vitorlás bemutató a Kopaszi gáton

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Első ízben mutatkozott be az elmúlt hétvégén a vitorlázás az egyik legnagyobb budapesti szabadidősport-rendezvényen. A Magyar Szabadidősport Szövetség idén a lágymányosi Kopaszi gáton rendezte meg hagyományos „Mozdulj!” nevű akcióját, amelyen az érdeklődők a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület Laser Pico hajóit az öböl vizén próbálhatták ki.

Vitorlás bemutató

A sportág népszerűsítéséhez az időjárás is hozzájárult: a kavargó északnyugati szél ugyancsak próbára tette a hajósokat, s a közönség nagy örömére számos borulás színesítette a programot. A vitorlázással ismerkedő sportolni vágyók némelyike számára ugyancsak emlékezetes marad ez a vasárnap: volt aki az öböl közepéről úszott ki a partra, volt akinek a mobiltelefonja ázott el a jollékban. A kevésbé elszántak az eseményt támogató Vaillant kamionja mellett felállított vitorlás szimulátoron próbálkozhattak, egy RS Quba fedélzetén.

 

Az öt Laser Picót a VGYE gyakorlott ifjúsági versenyzői vezették, s melléjük ültek be az érdeklődők, összesen az egész nap folyamán mintegy százan. A kishajók a mintegy harminc mozgásformát bemutató, harmincezer fős rendezvény egyik legnagyobb látványosságát szolgáltatták, s remélhetőleg sok sportolni vágyóban keltették fel az érdeklődést sportágunk iránt.

 

A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület ezúton is köszöni az önkéntesek és támogatók segítségét.

Vitorlás bemutató

Külön köszönet illeti a kormányosokat elszántságukért: Seidl Andrást, Sármay Domonkost, Dorkát

és Ágostont, Náray Bendegúzt, Ágostont és Borbálát.

 

Az eseményen a vitorlázást az Emberi Erőforrás Kezelő, a Magyar Vitorlás Szövetség, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület, a Live PR és a Vaillant Truck Roadshow támogatta.

 

 

További információk:

 

www.vgye.hu

 

Náray Richárd, e-mail: office@vgye.hu

tel: (20) 973 1633

Forrás: Vitorlázó Gyermekekért Egyesület

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-06-30

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-ban újra visszatér a már hagyománnyá vált Zánkai Bornapok. A balatonfüredi borhetek után a Zánkai Bornapok a második leghosszabb borhét a Balaton északi részén. A szervezők idén is számtalan izgalmas programmal készültek a borkóstoláson kívül is. Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy miért lesz érdemes Zánkára utaznod!

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

2018-07-01

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

Már javában tart Balaton egyik legjobban várt fesztiválja, a Balaton Fesztivál. A rendezvényt 2018. június 29-e és július 1-e között rendezték meg idén. Ne csüggedj, hiszen a mai napon még ellátogathatsz a fesztiválra! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy mivel készültek idén a szervezők és mit tartogat számodra még a vasárnap!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

2018-07-04

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

Keszthelyen 2018-ban is megrendezik az egyik legjobban várt balatoni eseményt, a KeszthelyFeszt fesztivált! Keszthely Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik, ami előnyös helyszínt jelent turizmusára tekintve! Tudj meg többet az egyik legjobb balatoni fesztiválról! Olvasd el cikkünket, ha szeretnél többet is megtudni!

gasztronómia

Szótár

Kajüt

A kajüt másik nevén a hajófülke, lakótér, itt alszik a legénység, alkalmas még... Tovább

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes