A csodás Comó-i tó, a Lombard turistaparadicsom

hirdetes

A Lombard turistaparadicsom, a Comó-i tó

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem messze tőlünk található, a sokak által legszebb olasz tónak mondott Comói-. Sok filmet, közélet sztárt megihletett már, példaként említve George Clooney amerikai színészt, aki az Ocean’s filmek forgatása során szeretett bele a környékbe és vásárolt is itt egy villát magának. 

Comó-i paradicsom

A tó maga Olaszország északi részén található Lombardia lábánál, területe nagyjából a Balaton egy negyede. A tóhoz háttérként szolgálnak az Alpok olykor havas csúcsai is. A kontinens egyik legmélyebb tavának számít, a legmélyebb pontja 400 m mély és ezen pont bőven a tengerszint alatt található. Érdekessége, hogy a tó maga egy ipszilon alakot vett fel. Három csúcspontján található három település, amelyeket kompjárattal kötöttek össze.

Comó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsom

Természetesen itt is nagyon sok látnivaló van, elé csak a sétálóutcán megközelíthető Dómra gondolni, de persze az olasz vallásosságot is figyelembe véve, rengeteg kisebb dóm illetve templom is található erre.  A város maga szűk kis utcáival, magával ragadó mediterrán hangulatot áraszt. Aki egyszer eljutott Milánóba, semmi pénzért ne hagyja ki ezt a közeli látnivalót! Rengeteg ember szerelmesedett bele a környék által nyújtott látványba és sokan térnek vissza sűrű rendszerességgel oda.

Comó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsom

Sok kis vitát generál, hogy mikor a legszebb a környék: éjszaka mikor ki van világítva, ami természetesen a túlpartról gyönyörű látványt nyújt, vagy április május napközben, mikor az egész környék virágba borul.A tó központja –úgymond- a partja mellett elterülő legnagyobb város Como. Itt körülbelül 80 000 ember lakik, ami olasz viszonylatban sem túl nagy. 

Comó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsom
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport... Tovább

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók: A Balaton nyugati... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 103

Átlagos értékelés: 4.9

utazás