A csodás Comó-i tó, a Lombard turistaparadicsom

hirdetes

A Lombard turistaparadicsom, a Comó-i tó

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem messze tőlünk található, a sokak által legszebb olasz tónak mondott Comói-. Sok filmet, közélet sztárt megihletett már, példaként említve George Clooney amerikai színészt, aki az Ocean’s filmek forgatása során szeretett bele a környékbe és vásárolt is itt egy villát magának. 

Comó-i paradicsom

A tó maga Olaszország északi részén található Lombardia lábánál, területe nagyjából a Balaton egy negyede. A tóhoz háttérként szolgálnak az Alpok olykor havas csúcsai is. A kontinens egyik legmélyebb tavának számít, a legmélyebb pontja 400 m mély és ezen pont bőven a tengerszint alatt található. Érdekessége, hogy a tó maga egy ipszilon alakot vett fel. Három csúcspontján található három település, amelyeket kompjárattal kötöttek össze.

Comó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsom

Természetesen itt is nagyon sok látnivaló van, elé csak a sétálóutcán megközelíthető Dómra gondolni, de persze az olasz vallásosságot is figyelembe véve, rengeteg kisebb dóm illetve templom is található erre.  A város maga szűk kis utcáival, magával ragadó mediterrán hangulatot áraszt. Aki egyszer eljutott Milánóba, semmi pénzért ne hagyja ki ezt a közeli látnivalót! Rengeteg ember szerelmesedett bele a környék által nyújtott látványba és sokan térnek vissza sűrű rendszerességgel oda.

Comó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsom

Sok kis vitát generál, hogy mikor a legszebb a környék: éjszaka mikor ki van világítva, ami természetesen a túlpartról gyönyörű látványt nyújt, vagy április május napközben, mikor az egész környék virágba borul.A tó központja –úgymond- a partja mellett elterülő legnagyobb város Como. Itt körülbelül 80 000 ember lakik, ami olasz viszonylatban sem túl nagy. 

Comó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsomComó-i paradicsom
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Reffelés

A reffelés a nagyvitorla felületének csökkentése erős szélben. Ha akkora szél fúj, hogy azt... Tovább

karácsonyi céges vacsora

Karácsonyi céges vacsora a nosztalgikus hangulatú Dunyha Étteremben! Tartsa meg karácsonyi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes