Luxus sport - rekord összegért kelt el a versenygalamb

hirdetes

Egy szállítmányozásban érdekelt kínai mágnás 328.000 USD-t adott ki egy galambért

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Luxus sportág a galambverseny?


Gazdag kínaiak mind a kortárs művészetért, vagy akár csúcsborokért is fizettek már rekord összegeket, és luxus járművekért is hajlandóak elképesztő összegeket áldozni. Az alábbi rekord azonban a vétel tárgya illetve értéke közti összefüggés miatt is meglepőnek mondható:

Galambverseny

A szállítmányozási iparágban érdekelt kínai mágnás 328.000 USD-os rekordáron vásárolt egy holland versenygalambot (nem a képen láthatót) a PIPA online aukcióján egy  nemrég lefolytatott hétvégi licit alkalmával.
A vásárló, Hu Zhen Yu elszánt rajongója ennek a sportágnak - tavalyi évben például szponzorált egy galambversenyt Wenzhou-ban, ahol a verseny fődíja 1,1 millió USD volt. A hírek szerint Hu a madarat inkább tenyésztés céljából vette, és nem versenyeztetésre.

Galambverseny

Az előző rekordtartó ebben a témában ugyancsak kínai volt, aki tavalyi évben egy belga, Kék Herceg nevű galambért adott ki 200.000 USD-t.

hirdetes
A sokáig vidéki elfoglaltságnak számító galambversenyek Belgiumban, Angliában, Hollandiában és Németországban egyre inkább nyereséges sportnak számítanak Kínában. Bár a sport veteránjai körében vitát is kiváltott ez az esemény. Ken Ambler egy galambőrült, aki már hetven éve űzi a sportot a következőképpen kommentálta a vételt a PIPA weboldalán: „Nem szabad azért elfelejtenünk, hogy a galambversenyeztetés egy egyszerű sport, amelyet minden olyan résztvevő élvezhet, aki a megfelelő indokkal lesz a sportág rajongója.”

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a... Tovább

Karabíner

A karabíner rugós csat, elengedhetetlen felszerelés a hajósok és túrázók számára.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 4.9

sport