Egy 10.6 millió USD-t érő hatalmas rózsaszín gyémántot találtak Ausztráliában

hirdetes

Hatalmas rózsaszín gyémántot találtak Ausztráliában

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Rio Tinto bányászati megavállalat egy 12.76 karátos rózsaszín gyémánt felszínre hozatalát jelentette be, amely az Ausztráliában talált gyémántok legnagyobbikának számít mindezidáig.

Rózsaszín gyémánt

Az Argyle Pink Jubilee-nek elnevezett hatalmas követ Nyugat-Ausztráliában lelték meg a Kimberley régióban. Legalább 10 napba telik majd a kő csiszolása, melyet Perth-ben végeznek – az év folyamán a világkörüli bemutatását követően adják majd el, a becslések szerint legalább 10 millió USD körüli áron.
A gyémánt finom rózsaszínben pompázik, a Williamson Pink-hez hasonlóan, amely egy 24 karátos gyémánt, amelyet II. Erzsébet királynő kapott esküvői ajándékaként. Ezt a gyémántot viselte egy Cartier bross köveként megkoronázásakor. A Williamson Pink-et Tanzániában fedezték fel, 1947-ben, és a valaha bányászott legfenségesebb rózsaszín gyémántként tartották számon.

hirdetes
A Rio Tinto szóvivője szerint habár a világ rózsaszín gyémántjainak 90%-a az Argyle bányákból származik a most talált drágakő példa nélkülinek mondható.

Rózsaszín gyémánt

Az Argyle bánya 26 éves termelésének legszebb ékkövét találtuk most meg, melyhez foghatót talán sosem találunk még egyszer – mondta a szóvivő.
2010-ben egy ritka, 24.78 karátos rózsaszín gyémántot adtak el 29 millió dolláros összegért, ami a legmagasabb összeg, amelyet valaha is kifizettek egy ékszerért. Egy brit kereskedő vásárolta meg a kivételes követ egy genfi aukción, miután az 60 évig egy magángyűjteményben ékeskedett.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Navigáció

 Hajózástan, helyzetmegállapítás+hajóvezetés. Tovább

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 5.0

utazás