A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú a drónok piacának szereplőivel

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú


2020/11/09
VN
A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú
Legjobb drónok a DJI-n túl

Greg Nichols (ZDNet)

Hogy néz ki a nyílt forráskódú rendszerekre való átállási görbe a drónok világában?

 

Kevin Sartori (Auterion)

A drónipar nyílt forráskódú története 2008-ban kezdődött, amikor Dr. Lorenz Meier mesterképzése mellett egy kutatóprojektbe kezdett 14 hallgatójával az ETH Zürich egyetemen. A projekt célja az volt, hogy számítógépes képérzékelést alkalmazó, önműködő drónokat hozzanak létre. A csapat a Pixhawk nevet választotta magának, nyílt forráskódú szoftverüket pedig rövidesen többen is használni kezdték.

 

A keretrendszerbe olyan kommunikációs protokolok és felhasználói felületek is belekerültek, mint a MAVLink és a QGroundControl, és néhány újraírást követően 2011-ben a Pixhawk kiadta azt a repülésirányító szoftvert, amit azóta is PX4 néven ismerhetünk. A PX4 ökoszisztémának az óta már több mint 10.000 felhasználója van és több mint 750-en dolgoznak rajta, így ez a legszélesebb körökben használt nyílt forráskódú autópilóta operációs rendszer drónokhoz, a becsélsek szerint pedig egymillió drónban használják.

 

2017-ben összeálltam Lorenzzel, hogy megalapítsuk az Auteriont, a céget, ami a PX4 alap nyílt forráskódú technológiájával foglalkozik, és kínálja azt kényelmesen összeállított csomagokban, hogy a nagyvállalatok is könnyedén használhassák. 2018-ban kiadtuk az Auterion Enterprise PX4-et, ami egy nyílt forráskódú drón operációs rendszer, 2019-ben pedig tovább bővítettük platformunkat, hogy több járművet is támogathassunk, úgymint multikoptereket, VTOL légi járműveket, illetve szárazföldi járműveket.

 

Ma már több iparvezető cég drónja is a mi szoftverplatformunkkal működik, és rendszeresen találnak hozzá új felhasználási lehetőségeket. A GE Aviation például a mi technológiánkat használja azokhoz a drónrendszerekhez, amelyeknek fokozott biztonsági szabványoknak és előírásoknak kell megfelelniük, például vészhelyzeti rakományszállításhoz nagyobb méretű drónokkal, vagy egészségügyi szolgáltatóknál, amelyek városi területeken kézbesítenek létfontosságú gyógyszereket.

 

Partnerünk, a Quantum Systems nyílt forráskódú tecnhológiával mutatta meg a világnak, hogy hogyan is működik majd a méretezhető gyógyszerszállítás a városi területeken, amikor COVID-19 tesztmintákat szállított München belvárosa felett egy, a városon kívüli kórházba.

 

A kormányzati szervezetek is felfigyeltek a dologra; a Védelmi Innovációs Egység (DIU) bejelentett egy kétmillió dolláros projektet az Auterionnal a nyílt forráskódú szoftverének fejlesztésére, ezt a projektet az óta pedig meg is újították egy hosszabbítási szerződésben. Az Auterion Enterprise PX4 platformja segíteni fog szabványosítani a rendszert különböző drónmodellekre, a cél pedig az, hogy egy nap a hadsereg teljes kisméretű, pilóta nélküli repülőkből álló flottája ezen fusson.
 

Az interjú a következő oldalon folytatódik, még számos érdekesség következik, lapozzatok!


érdekesség technológiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76...

Pay'r Egon

Pay'r Egon Jr. életrajz Pay'r Egon születési hely és idő 1988.10.06.,...

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger...

Balcsapás

Balcsapás: Egy vitorlás balcsapáson halad, amikor a szelet bal oldala felől kapja....

merev forstag

Rögzíti a hajó orrát az árbochoz, egy alumínium, vagy műanyag profilban drótkötél...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.