Unicent kupa Agárd, 2008.10.11-12

hirdetes

Unicent kupa Agárd, 2008.10.11-12

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az elmúlt hét végén került megrendezésre az év utolsó, több hajóosztályra is kiírt agárdi vitorlásversenye. A regattára 81(!) egység nevezett közük több szerb versenyzővel. A mezőny gerincét, mint az Agárdon megszokott, a finnes mezőny adta, ők 38-an álltak rajthoz.

Unicent kupa Agárd, 2008.10.11. szombat

 

Szombaton halasztással indult az esemény, a szél teljes hiánya miatt. Aztán a  déli órákban a kissé megélénkülő szellőben sikerült egy visszafogott tempójú futamot összehozni. A futam többnyire az idegszálak borzolásával és  szélcsíkok kergetésével telt. Végül sikerült befuttatni a  mezőnyt, melyet, a megpróbáltatásokat enyhítendő, egy kiadós vacsora fogadta a parton.

 

Unicent kupa Agárd, 2008.10.12. vasárnap

 

A lelkes közönséget másnap sem fogadta kegyeibe a reggel, ugyanis nem hogy szél nem látszott, de még maga a tó is csak csekély mértékben, hála a köd által prezentált 5 méteres látótávolságnak. Szintén dél körül tisztult ki az idő és nyugat felől megjött a szél. Többeket már a volán mögött ücsörögve ért a hír, így volt kapkodás rendesen. A mezőny végül kivonult és kezdetét vette a második versenynap. A nyugati szél egyre inkább erőre kapott, így egy 1-2-es kifújt szélben mérkőzhettek meg egymással az indulók. A nap folyamán 3 futamot sikerült lebonyolítani. A szél végig megmaradt, az Agárdra jellemző rapszodikus pöffökkel, melyek gyakran nehéz perceket okoznak az indulóknak, de Agárd ilyen, ezért szeretünk itt vitorlázni.

hirdetes

A partra érve mindenki lázasan szerelni, pakolni kezdett, az eredményhirdetést így is erős félhomály tarkította. Hosszúra nyúlt tehát a második versenynap, ám ezt nem bánta senki, a verseny sikeres volt, a részvevők jól érezték magukat.

hirdetes

Ezzel lezárult a 2008-as idény Agárdon, már csupán az október 23-ai finn verseny van hátra a szezonból. Most már ideje mindenkinek a jégvitorlázásra készülődnie.

Jó jeget hozzá!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

merev forstag

Rögzíti a hajó orrát az árbochoz, egy alumínium, vagy műanyag profilban drótkötél... Tovább

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 105

Átlagos értékelés: 4.9