A klímaváltozás miatt tűnhet el ez az Alaszkában lévő falu a föld színéről

hirdetes

A klímaváltozás miatt tűnhet el ez az alaszkai falu a föld színéről

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A klímaváltozás Alaszkában is megtette a hatását, ugyanis ez az eszkimók által lakott falu hamarosan víz alá kerülhet és akkor a falu lakosainak mennie kell.

Klímaváltozás

Kilavina egy alaszkai falu, ami egy tengerbe nyúló földnyelven fekszik és mindössze 400 fős a lakossága. A falut még a térképen se könnyű megtalálni, viszont ha beteljesednek a negatív jóslatok, akkor már fölösleges lesz keresni is, ugyanis a falu a klímaváltozás miatt eltűnhet a föld színéről. A lakosai inuitok, akik hozzá vannak szokva a hideg és fagyos éghajlathoz. A falut eddig a jég védte attól, hogy teljesen víz alá kerüljön, viszont a klímaváltozás miatt ez a jégpáncél egyre gyengébb. Ráadásul az Északi-sarkvidék Alaszkánál olvad a leggyorsabban, úgyhogy már csak idő kérdése, hogy mikor kell evakuálni a falut.

Klímaváltozás

A legnagyobb problémát a vízszint emelkedése és a tengerparti erózió jelenti. Az evakuálást már megszervezték, viszont úgy gondolták, hogy amíg nincs vészhelyzet, addig maradnak a szülő földjükön. Majd ha eljön az az idő, amikor a falu már élhetetlen lesz, akkor elhagyják. Ráadásul most Amerikában ítéletidő van, hó borítja a városokat és minden meg van fagyva. De mi lesz akkor, ha ez a sok hó el

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Banque Populaire V

Banque Populaire V vitorlás hajó,trimarán A Banque Populaire V jelenleg a legnagyobb... Tovább

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes